Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Valtuustoaloitteita

Asukas- ja yrityspysäköintitunnuksen käyttöönotto Hämeenlinnassa (14.3.2016)

Monet kaupungit ovat jo ottaneet käyttöön asukas- ja yrityspysäköintitunnukset. Tämä tarkoittaa sitä, että keskustan asukkaat tai yritykset voivat lunastaa kuukausi- tai vuosihintaan tunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään ilman aikarajoitusta kadunvarsien asukaspysäköintipaikoille. Nämä paikat on erikseen osoitettu liikennemerkeillä.

Hämeenlinnassa on ydinkeskustan muutamia liikekortteleita lukuun ottamatta runsaasti kadunvarsien maksullisia tai aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja, jotka seisovat koko päivän tyhjillään. Keskustan työntekijät eivät halua maksaa pysäköinnistä ja ajavat mieluummin autonsa päiväksi esimerkiksi Hämeen linnan alueelle, jonka pysäköintipaikat ovat täynnä kaupunkilaisten autoja. Linnalle saapuvien matkalaisten on vaikea löytää autolleen pysäköintipaikkaa, mikä ei ole kenenkään etu. 

Myös keskustassa asuvien on vaikea löytää autolleen pysäköintipaikkaa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta muuttavat ovat olleet hämmästyneitä, kun eivät ole Hämeenlinnassa voineetkaan hankkia autolleen asukaspysäköintitunnusta, johon ovat tottuneet.

Asukaspysäköintitunnus on Suomessa otettu käyttöön ainakin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Kuopiossa ja Porvoossa. Asukaspysäköintitunnuksen yleisin hinta on 120 euroa vuodessa. Joissain kaupungeissa on mahdollisuus hankkia tunnus myös lyhemmäksi ajaksi. Vaikka asukaspysäköintitunnuksen maksu on reilusti halvempi kuin lyhytaikaisen pysäköinnin hinta, niin se tuo kuitenkin kaupungille pysäköintituloja, kun pysäköinti siirtyy pois asiattomilta, ilmaisilta paikoilta.

Yrityspysäköintitunnuksen kuukausihinta vaihtelee 30-80 euron välillä. Yrityksillä tai julkishallinnon yhteisöillä on mahdollisuus hankkia yleensä 1-3 tunnusta työntekijöilleen. Yrityspysäköintitunnuksella voi pysäköidä samoille paikoille kuin asukaspysäköintitunnuksellakin.

Me allekirjoittaneet valtuutetut ehdotamme, että Hämeenlinnan kaupunki tutkii mahdollisuudet ottaa käyttöön asukas- sekä yrityspysäköintitunnukset.

Hämeenlinnassa 14.3.2016
Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä

Lapsinäkökulman huomioiminen Hämeenlinnan matkailun kehittämisessä 

Matkailu on eräs Hämeenlinnan kaupungin kasvavista elinkeinoaloista. Hämeenlinnalla on sijaintinsa, historiansa ja luontonsa puolesta hyvät edellytykset lisätä matkailuvolyymiä ja houkutella uusia turisteja niin lähialueilta kuin kauempaakin.

Hämeenlinnan nykyinen matkailutarjonta on suunnattu lähinnä aikuisille matkailijoille.
Linna, museot ja Aulanko kiinnostavat toki monia lapsiakin, mutta silti kaupungista puuttuu erityisesti lapsille suunnatut kohteet. Hämeenlinnasta ei löydy huvipuistoa, vesipuistoa, seikkailupuistoa (vrt. Launeen perhepuisto Lahdessa), kotieläinpuistoa, lasten liikennepuistoa, lelumuseota tai muutakaan nimenomaan lapsille suunnattua matkailukohdetta. Myöskään jo olemassa olevissa matkailukohteissa ei ole kovinkaan paljon panostettu lapsiin.  Kaupungin matkailusivuilta ei löydy otsikkoa ”Lasten Hämeenlinna”. Kuitenkin lapsiperheet ovat yksi suurimmista matkailijaryhmistä. Perheet valitsevat matkakohteensa usein sen mukaan, mitä mielenkiintoista tarjontaa kaupungissa on lapsille.

Esitämme, että Hämeenlinnan kaupunki tutkii mahdollisuudet kehittää erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunnattuja matkailutuotteita. Tällaisia voisivat olla kokonaan uudet kohteet, esimerkiksi lasten seikkailupuisto tai liikennepuisto Kantolan tapahtumapuiston alueella. Myös jo olemassa olevien matkailukohteiden tarjonnassa ja markkinoinnissa tulisi entistä paremmin huomioida lapsinäkökulma.

Hämeenlinnassa 10.6.2013
Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä