Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Isä

Keskiviikko 6.2.2008 klo 16:49


Isä kävi meillä. Hän oli matkalla Kokkolasta Nastolan Ruuhijärvelle ja poikkesi matkallaan vanhintä tytärtä katsomassa. Isä on syntyisin Hämeestä, mutta avioliitto vei hänet aikanaan evakkona Pohjanmaalle. Veri vetää kuitenkin muutaman kerran vuodessa Hämeen peltoja tallaamaan ja "vanhaa sukua" tapaamaan.

Isän kanssa pitää aina keskustella henkevästi. Aiheet vaihtelevat, mutta liikkuvat kuitenkin yleensä uskonnossa, historiassa tai kirjoissa, joita hän on viime aikoina lukenut. Isä on aina niin täynnä asiaansa, että kuulijat tahtovat väsähtää ensimmäisenä. Toisaalta on ihailtavaa, että ihminen vielä 73-vuotiaana jaksaa olla niin innostunut elämästä ja kaikesta uudesta oppimastaan. "Vedä nyt välillä henkeä", toppuuttelee veljeni.

Isä on ihminen, jolla ei koskaan mene sormi suuhun. Sellaista ongelmaa ei olekaan, johon sähkömies ei keksisi ratkaisua. Isältä olen oppinut, että mikään ei ole mahdotonta eikä mitään tarvitse pelätä. Nuoruuden mäkihyppääjän rohkeus on tosin välillä ollut uhkarohkeuttakin. Ei ole tainnut omena kauas puusta pudota -sanoo nimimerkki "Mopotaksilla töihin Bangkokissa"...

Tänään tuhkakeskiviikkona alkaa kirkollinen paastonaika, joka kestää 40 päivää pääsiäiseen asti. Paasto on vuosien varrella ollut yksi isän lempiaiheista. Paastossa on kysymyös elämän yksinkertaistamisesta ja turhasta luopumisesta, jotta voisi keskittyä olennaiseen. Turhista herkuista minä ehkä voisinkin luopua, mutta miten on ajankäytön laita? Ainakin minun elämässäni monet tärkeät asiat menevät usein tärkeimmän edelle. 

Tänään 6.2. on juhlittu Teijan päivää. Kiitos kaikille teille, jotka olette muistaneet minua tekstiviestein, kortein ja sähköpostein. On ihana omistaa ystäviä!

 


Kommentit

8.2.2008 19:51  ystävä

Hauskasti kirjoitettu juttu! Kiva lukea kuulumisiasi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini