Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Hyvää kesää!

Torstai 23.6.2011 klo 20:24


kesapilvia.jpg

Hallitus on sitten saatu kasaan ja KD saanut sisäministerin painavan salkun. Onnea ja menestystä kaikille uusille ministereille, joilla haasteita tulee riittämään! Sisäministeri Päivi Räsänen haasteet eivät ole vähäisimpiä, kun sisäministeriön vastuulla on koko maan sisäinen turvallisuus, rajavalvonta, EU-asiat ja maahanmuuttokin. Viisautta tarvitaan.

Kristillisdemokraatit sai yllättävän paljon tärkeitä tavoitteitaan mukaan hallitusohjelmaan. Kuuden puolueen neuvottelut käytiin tasavertaisesti ja demokraattisesti, mistä olisi opiksi otettavaa myös paikalliseen poliittiseen kulttuuriin.  Kaikilla puolueella koosta riippumatta oli samanlainen asema neuvottelupöydässä ja yhtä suuri edustus työryhmissä. KD:n neuvottelijat saivat palautetta asiantuntevuudestaan niin vasemmalta kuin oikealta ja niinpä hallitusohjelmassa onkin näkyvissä vahva Kristillisdemokraattien kädenjälki.

Erityisen tyytyväinen olen hallitusohjelmaan kirjatusta nuorten yhteiskuntatakuusta, sillä meillä ei ole varaa antaa yhdenkään nuoren syrjäytyä. Työssäkäyvän väestön suhteellinen osuus pienenee kovaa vauhtia ja jokaista nuorta tarvitaan mukaan työelämään. Myös vanhuspalvelulaki on ehdottoman tarpeellinen, vaikka se tietääkin lisäkustannuksia myös Hämeenlinnassa. Meillä on viimeistään nyt syytä priorisoida asioita ja miettiä, mikä on tärkeää ja mikä ei.

Hangosta vierailulla käynyt anoppini ihaili Hämeenlinnan kukkaloistoa ja totesi, että ”teillä on näköjään varaa panostaa paljon keskustan puistoihin ja kukkaistutuksiin”. Niin, en tiedä olisiko. Niille on vain myönnetty rahat kuin apteekin hyllyltä, toisin kuin moneen muuhun kohteeseen. Kyllähän puistot ovat kesällä kauniita, mutta en siltikään ole varma, olisiko nuo ystävyyden-, laivarannan- ja kirkkopuistot olleet ihan välttämätöntä korjata ”rahaa säästämättä, laadusta tinkimättä”.  

Hallitusohjelma sisältää paljon välttämättömiä uudistuksia, jotka maksavat. Tärkeänä tavoitteena oli valtion velkaantumiskierteen katkaiseminen, mutta se tavoite jää nyt valitettavasti saavuttamatta. Hyvä, jos velkaantumisvauhtia saadaan edes hiukan hillittyä. Uusia leikkauksia ja veronkiristyksiä onkin todennäköisesti edessä, jos Euroopan talouskriisi laajenee. Hyvinvointiyhteiskuntamme tulee olemaan ennen näkemättömien haasteiden edessä ja silloin kysytään halua pitää huolta kaikkien heikommassa asemassa olevista.

Vaikka taivaalla leijuu talouden myrskypilviä – ja tänään ihan oikeitakin myrskypilviä - niin meillä on kuitenkin KESÄ! Aurinko lämmittää (toivottavasti) kaikkia kaupunkilaisia, eikä uimarannoillekaan ole pääsymaksua. Ihanaa kesää ja leppoisaa lomaa!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini