Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Kamoon nuori, älä tipu!

Keskiviikko 25.4.2012Hämeenlinnan Kristillisdemokraatit järjesti 12.4. nuorisofoorumin otsikolla  ”Kamoon nuori, älä tipu!” Illan tarkoituksena oli etsiä yhdessä nuorten kanssa polkuja syrjäytymisen pientareilta osallisuuden polulle.

Kaksi sympaattista nuorta, Riku ja Emmi, tekivät tiukkoja kysymyksiä eri tahojen edustajille, jotka olivat saapuneet tilaisuuteen vastaamaan nuorten kysymyksiin.  Paikalla oli edustajat TE-keskuksesta, kaupungin etsivästä nuorisotyöstä ja aikuissosiaalityöstä, seurakunnan nuorisotyöstä ja Mokian nuortenprojektista. Vaikuttamiseen ja osallistumiseen haastoi myös KD-nuorten puheenjohtaja Aki Ruotsala, joka ehti kiireiltään osallistumaan tilaisuuteen.

aki_teija_ja_nuoria_kuuntelemassa.jpg

Oli mukava kuulla, että apua kyllä löytyy, kun sitä vain osaa hakea. Seurakunnan ja kunnan nuorisotyöntekijät kuuntelevat ja neuvovat. TE-keskuksesta löytyy apua ja vinkkejä niin työllistymiseen kuin koulutukseen. Mokian nuortenprojektissa voi päästä mukaan tutustumaan media-alaan.

Ensi vuoden alussa voimaan astuva nuorisotakuu takaa nuorelle työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikan  kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Takuun toteuttaminen tulee olemaan  kunnille suuri haaste, mutta ainakin Hämeenlinnassa on jo päästy hyvään alkuun: http://www.hameenlinna.fi/Nuoret/Toihin/

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini