Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Vaalitorilla

Lauantai 13.10.2012


Olipa mukava olla pitkästä aikaa torilla!  Viime lauantai kului opettajien koulutuspäivässä ja sitä edellinen viikonloppureissulla Varsovassa. Varsovasta voisi kirjoittaa ihan oman blogin, mutta täytyy vain sanoa, että kaupunki teki vaikutuksen upeasti restauroidulla vanhalla kaupungillaan ja hulppeilla bulevardeillaan, joiden rinnalla liian leveäksi moitittu Paasikiventie on ihan normikatu.

Hämeenlinnan torikahvilat olivat sulkeneet ovensa ja vihdoin sai tarjoilla vapaasti kahvia. Muut puolueet eivät sitä olleet vielä hoksanneet ja niinpä kristillisdemokraattinen kahvi kelpasi yli puoluerajojen.  Oli antoisaa vaihtaa ajatuksia vaikkapa kunnallisvaaliehdokas Leppäsen kanssa. Kaikilla puolueilla on listallaan hyviä uusia ehdokkaita, joiden järkevän itsenäisen ajattelun toivoisi säilyvän vielä vaalien jälkeenkin…

Ykkösteema äänestäjien ajatuksissa tuntuu olevan toriparkki, josta vallitsee harvinaisen suuri yksimielisyys. Kaupunkilaiset eivät halua toria revittävän auki ja rahaa syydettävän monttuun, jota ei tarvita ainakaan lähitulevaisuudessa. Kunhan saadaan Keinuparkin ja Kaivoparkin käyttöaste nousemaan jonnekin 50 %:n paremmalle puolelle ja velatkin puolitettua, niin voidaan ehkä alkaa suunnitella seuraavaa pysäköintilaitosta - edellyttäen, että löytyy yksityisiä rahoittajia. Kuitenkin jonnekin muualle kuin torille!

Kuuntelin mielenkiinnolla demariehdokkaiden esittelyitä torilavalla. Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista sieltä luvattiin, niin kuin rahaa olisi rajattomasti käytettävissä tulevalla valtuustokaudella. Putoaminen kaupungin talouden todellisuuteen saattaa olla sitten aika kova...

No, tavoitteita täytyy toki olla ja niin on meillä kristillisdemokraateillakin. Meillä on unelma yhteisöllisestä kaupungista, jossa kunnan palvelut pelaavat, mutta jossa myös lähimmäisyys ja naapuriapu toimii.  Kunnalla on omat vastuunsa, jotka sen tulee hoitaa, mutta hyvään arkeen tarvitaan silti meitä kaikkia.

Olisikos huomenna aika kutsua se naapurin mummo kahville?

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini