Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Lapsen parhaaksi

Perjantai 5.12.2014 klo 0:05

En ole viime aikoina paljoa ehtinyt enkä jaksanut kunnostautua blogien kirjoittamisessa. Olen käynyt keskustelua enimmäkseen facebookissa, joten blogipalsta on jäänyt vähän unohduksiin. Lienee syytä kuitenkin kertoa omia ajatuksia viime viikkojen kuumimmasta poliittisesta päätöksestä.

Viikko sitten eduskunta hyväksyi lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista eli sukupuolineutraalista avioliitosta. Kyllähän se oli meille kristillisdemokraateille suuri pettymys, että äänestys meni näin. On uskomatonta, miten nopeasti ihmisten arvot ja asenteet ovat muuttuneet. Niin kansan keskellä kuin kansanedustajien joukossa. Muutamassa vuodessa asiasta, joka ennen ymmärrettiin kansan parissa luonnottomuudeksi ja kristittyjen piirissä synniksi, on tullut täysin normaalia ja hyväksyttävää.

Oli aika järkyttävää, että arkkipiispa Kari Mäkinen puolusti niin avoimesti homoliittoja ja iloitsi lakiesityksen läpimenosta. Hän kantaa suuren vastuun Jumalan edessä siitä, mihin suuntaan on laumaansa ohjaamassa. On selvää, että luterilainen kirkko tulee aikanaan seuramaamaan maallista lainsäädäntöä ja alkaa vihkiä homo- ja lesbopareja. Se tulee tietämään vielä paljon suurempaa jäsenvirtaa ulos kirkosta kuin nyt.

Aikuiset ihmiset voivat toki tehdä mitä haluavat, mutta aikuisten intohimot eivät saisi mennä lapsen edun edelle. Niin tässä kuitenkin on nyt käymässä. Avioliiton myötä myös homo- ja lesboparit saavat oikeuden perheen ulkopuolisen eli vieraan lapsen adoptioon - jos adoptiolapsia enää Suomeen tullaan ylipäätään antamaan. Omat vanhempansa menettäneille adoptiolapsille tulisi antaa mahdollisuus saada äiti ja isä. Se on varmasti lapsen toive. Molemmilla vanhemmilla on oma tärkeä roolinsa lapsen kasvamisessa.

Uudella avioliittolailla on edessään vielä pitkä valmistelumatka, ennen kuin se astuu voimaan vuonna 2017. On mahdollista, että uusi eduskunta ja hallitus tekee sitä ennen vielä toisenlaisen päätöksen. Sen eteen kannattaa vielä taistella.

Lapsen parhaaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avioliittolaki, adoptiot, lapsi