Yhteystiedot

Teija Arvidsson
050-3452432
teija.arvidsson(at)
pp1.inet.fi


Blogin arkisto

Hyvät uutiset

26.3.2017Ahveniston maauimalasta Vuoden Liikuntapaikka 2017Lue lisää »27.2.2017Kulttuurirahastolta jättisumma koulukiusaamisen kitkemiseenLue lisää »2.12.2016"Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita" - Hyvän tekemisellä yhteys jopa sydämen sykkeeseenLue lisää »15.3.2016Ateneum kertoo Suomen taiteen tarinan - rakastetut klassikot esillä uudessa valossaLue lisää »

Pikakysely

Mikä on uuden kaupungivaltuuston tärkein tehtävä?

Rohkeasti eteenpäin

Sunnuntai 8.2.2015 klo 23:46

teema-rakentaa-04.jpg

Vietin viikonlopun Kristillisdemokraattien vaalikampanjan avajaisissa Ikaalisten kylpylässä. Paikalla oli yli 200 kristillisdemokraattien nykyistä ja tulevaa kansanedustajaa. Oli mukavaa tavata ystäviä ja tuttuja eri puolilta Suomea ja kokea yhteyttä yli maakunta- ja sukupolvirajojen. Mukana ollut aviomies totesi ihmetellen, että tämähän on kuin suuri perhe. Näin on. Samanlaista kotoisaa ja lämmintä tunnelmaa tuskin löytää minkään muun puolueen kokoontumisista.

KD julkaisi viikonloppuna eduskuntavaalien tärkeimmät teemat. Ydinsana on rohkeus, jonka ympärille kiteytyy koko vaaliohjelma. Rohkeus rakentaa tulevaisuutta. Rohkeus luoda kasvua. Rohkeus edistää turvallisuutta. Väistämättä herää kysymys, mitä sillä rohkeudella oikein tarkoitetaan ja onko meillä sitä.

Rohkeutta tarvitaan niiden asioiden puolustamisessa, jotka ovat Kristillisdemokraateille tärkeitä. Koti ja perhe ovatkin KD:n tärkeysjärjestyksen kärjessä myös näissä vaaleissa. Haluamme luoda perheystävällisen yhteiskunnan, jossa palveluita suunnataan perheiden tarpeisiin ja perheet saavat tarvitsemaansa tukea ajoissa. Tutkimusten mukaan suomalaiset arvostavat perhettä  ja siihen halutaan panostaa, mutta silti monet perheet voivat pahoin.  Pikkulapsiperheitä hajoaa ja lapsia otetaan huostaan enemmän kuin koskaan ennen. Oikein ajoitetut tukitoimet voisivat auttaa ennen kuin liian paljon on ehtinyt mennä rikki.

Kristillisdemokraatit haluavat turvallisemman Suomen jokaiselle. Se tarkoittaa välittämistä ja yksilön rohkeutta puolustaa avun tarpeessa olevaa lähimmäistä.  Se tarkoittaa sydämellä ja järjellä tehtyjä kunnallisia päätöksiä niin että heikoimmassa asemassa olevien palvelut turvataan. Se tarkoittaa myös rohkeutta tehdä valtakunnantasoisesti tärkeitä ja kauaskantoisia ratkaisuja maamme turvallisuuden eteen.

Kristillisdemokraatit kantavat vastuuta myös Suomen taloudesta. Maamme nostaminen ylös taloudellisesta suosta vaatii ahkeraa työtä ja rohkeita yrittäjiä. Uudet työpaikat syntyvät pääasiassa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. KD haluaa madaltaa niin yrittäjäksi alkamisen kynnystä kuin kynnystä palkata ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä. Yrittäjyyteen panostaminen on tie Suomen talouden kasvuun.

Näitä ja monia muita rohkeita päätöksiä me Kristillisdemokraatit haluamme olla tekemässä. Samalla haluamme rohkeasti puolustaa niitä yhteiskunnallisia arvoja, joita yhä harvemmat tässä ajassa uskaltavat puolustaa.

Tahdomme katsoa rohkeasti eteenpäin – ja ylöspäin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rohkeus, vaalit2015, politiikka, Kristillisdemokraatit

Turvallisuuden tulevaisuus 2025

Sunnuntai 25.1.2015


Kristillisdemokraatit järjesti lauantaina 24.1.2015 puolustuspoliittisen huippuseminaarin otsikolla "Turvallisuuden tulevaisuus 2015". Tilaisuuteen oli saatu luennoitsijoiksi kovan luokan asiantuntijoita Ulkopoliittisesta instituutista, Puolustusministeriöstä ja Pääesikunnasta, joten tarjolla oli painavaa asiaa. Tilaisuuden organsisaattorina toimi kansanedustaja Sari Palm, joka on puolustusministeriön parlamentaarisen työryhmän jäsen. KD sai Pääesikunnan väeltä kiitosta ajankohtaisen ja tärkeän aiheen esille nostamisesta. Toiveena oli, että myös muut puolueet suhtautuisivat yhtä vakavasti turvallisuuspolitiikan haasteisiin.

Alla lyhyitä otteita  luennoitsijoiden puheista.

Vanhempi tutkija Sinikukka Saari, Ulkopoliittinen instituutti:
- Venäjän politiikan päämäärä yli kaiken muun on yhtenäisyys ja vakaus. Yhtenäisyyden suuri uhka on laajamittainen työttömyys ja eliitin etujen leikkaukset. Taustalla on aina myös vallankumouksen pelko.
- Jos Venäjän talous ei romahda käsiin, siellä jatkettaneen nykyisellä linjalla. Länsinaisen liberaalidemokratian nousu edes Putinin jälkeen on erittäin epätodennäköistä.

Everstiluutnantti Asko Valta, Pääesikunta:
- Puolustusvoimien kehittämiseen vaikuttaa monet asiat, kuten Suomen geosentrinen asema, maavoimien kaluston elinkaaren päättyminen tällä vuosikymmenellä, hintojen nousu ja sotilaallinen kehitys maailmalla. Kehittämistyötä voidaan kuitenkin tehdä vain puolustukseen myönnettyjen määrärahojen puitteissa.
- Tilanne on menossa siihen, että on vaikea sanoa, olemmeko sodassa vai ei. Jos kyberhyökkäykset aiheuttavat päivässä satojentuhansien eurojen vahingot, pitäisi vastaavasti pystyä täyttämään hyökkääjien tietokoneet Muumi-filmeillä…

Everstiluutnantti Sami Nurmi, Puolustusministeriö:
- Suomen puolustuksen kolme fundamenttia ovat 1) koko maan kattava alueellinen puolustusjärjestelmä, 2) yleinen asevelvollisuus ja 3) sotilaallinen liittoutumattomuus
- Riippumatta siitä, mikä on puolustusratkaisumme, meidän tulee pitää huolta omasta puolustuksestamme.

wp_20150124_13_06_33_pro.jpgEverstiluutnantti Kari Kaakinen, Pääesikunta:
- Puolustuskyvyn ylläpitämisen ja kehittämisen suurimmat haasteet ovat edessä 2020-luvulla, jolloin Suomen meri- ja ilmavoimien kalustot vanhenevat.
- Osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan kehittää maamme sotilaallista suorituskykyä.

Yksikön johtaja Janne Kuusela, Puolustusministeriö:
- Puolustuksellinen yhteistyö ei nykyään ole vaihtoehto, se on välttämättömyys.
- Yhteistyötä Ruotsin kanssa voidaan lisätä asteittain myös ilman päämäärää puolustusliiton syntymisestä.
- Mahdollinen sotilaallinen liittoutuminen täytyy hoitaa sotilaallisesti vakaina aikoina, se ei onnistu enää kriisin aikana.

Yksikön johtaja Helena Partanen, Puolustusministeriö:
- Suomella ei ole minkäänlaista lainsäädäntöä sotilaallisen avun vastaanottamisesta (!)  

Tutkija Matti Pesu, The Ulkopolitist –blogikollektiivin jäsen:
- Vahva puolustus tuo meille autonomiaa ja liikkumavaraa riippumatta siitä, olemmeko puolustusliiton jäsen vai ei.
- Olemme pieni maa, jonka täytyy koko ajan tarkastella sitä, miten meidän toimintaympäristömme tilanne muuttuu.

Puolustuspoliittisen seminaarin anti oli vakava. Puolustuksemme uskottavana pitäminen edellyttää mittavaa lisäpanostusta jo tällä vuosikymmenellä, mutta varsinkin 2020-luvulla. Puolustusyhteistyötä on välttämätöntä kehittää, sillä pienen maan resurssit eivät riitä täysin itsenäiseen puolustukseen.

Kristittynä on hyvä muistaa, että maamme tulevaisuus on lopulta Korkeimman kädessä. Häneltä tulee maallemme siunaus ja häneltä saamme rukoilla kansallemme rauhallisia aikoja.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustuspolitiikka, turvallisuuspolitiikka, puolustusyhteistyö, KD